Simulator

Als je Chairgun eenmaal onder de knie hebt kun je het gebruiken om te simuleren wat er gebeurt met de kogelbanen onder verschillende omstandigheden. Als je bijvoorbeeld de mondingssnelheid verhoogt of verlaagt, wat gebeurt er dan met de baan. Je kunt ook de eigenschappen van verschillende pellets invoeren en bekijken wat voor jouw doel de beste pellet zou zijn. De kracht van het programma is, dat het laat zien wat er onder verschillende omstandigheden gebeurt. Het is een simulator waarmee je (door steeds andere instellingen te kiezen) inzicht krijgt in kogelbanen en de prestaties van jouw luchtbuks.

Ruimte voor reclame

Als voorbeeld is het aardig om te laten zien wat er gebeurt als je onder een hoek van 45 graden naar boven of naar beneden schiet. (bijvoorbeeld je schiet op een appel in een boom) Ook dit is een parameter die kan worden ingesteld en waarmee direct zichtbaar wordt wat er gebeurt.

Hawke met Incline van 45 graden Klik om te vergoten

In bovenstaand figuur wordt duidelijk dat als je onder een hoek van 45 graden omhoog of omlaag schiet dat de pellet veel hoger uitkomt dan je zou verwachten. Naarmate de afstand groter wordt neemt deze afwijking toe. Het voert hier te ver om dit natuurkundig te verklaren. Voor de liefhebbers willen we nog wel kwijt dat dit te maken heeft met het gegeven dat de zwaartekracht ook onder dezelfde hoek aangrijpt en dus minder krachtig is.

Verder lezen…