Reageren!!..

 • Afbeeldingsresultaat voor like [site:commons.wikimedia.org]Als Erfschutter.nl voor jou van waarde is laat dat dan aan iedereen weten. Reageer hieronder met een kort bericht over wat je ervan vindt!!!…

Erfschutter.nl is gemaakt voor en door Erfschutters. De waarde is niet in geld uit te drukken. Immers de uren voor een hobby en het verzamelen van kennis en informatie doen we voor ons zelf en om het plezier. Deze website bieden we aan, omdat wij zelf hebben ervaren hoe moeilijk het is om aan goede informatie te komen. Wij denken dat wij jullie een dienst bewijzen door onze kennis in de vorm van dit elektronisch “Handboek Luchtbuksen” aan te bieden.

Gerelateerde afbeelding

Je kunt ons ondersteunen met een donatie. Dat motiveert ons om de website verder te volmaken met aansprekende interviews en artikelen. Als je een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met doneren@erfschutter.nl. Vertel ons wat je wilt doneren en waarom. Je stelt ons dan in de gelegenheid om je te bedanken en (als je dat wilt) in het zonnetje te zetten.

50 gedachten aan “Reageren!!..”

 1. Ik heb een vraag…… Bij de disciplines staat het volgende: Voor de geweren: Aandrijving: CO2, Perslucht of zijspanner (springer). Waarom moet het een zijspanner zijn en mag het geen knikbuks zijn? Een knikbuks kan toch ook een springer zijn? Ik schiet namelijk met mijn HW30 beter op 10 meter veel beter dan met een duur wedstrijdgeweer. Wie weet hier meer over?

 2. Beste erfschutter,

  Wat een mooi opgezette site,
  Zeer informatief en derhalve een goede uitleg.
  Luchtdrukwapens gebruik ik al van kinds af aan en nu ben ik 67 jaar en nog steeds enthousiast.

  Vriendelijke groet DerAlte.

 3. Eindelijk een goede site waar ik als leek de nodige technische uitleg kan vinden van vele zaken die met het schieten etc. te maken hebben.
  Ik hoop dan ook dat deze site lang in de lucht blijft . het is een noodzakelijk gegeven voor elke schutter en wens de makers hiervan veel succes!
  Ik heb nog wel een vraagje over het overigens prachtige programma ChairGunPro en wel over het volgende:

  In de start pagina van Hawke ChairGun Pro….. staan bij de ingave vensters bijna rechts: Ind. mag. en Cal. mag., bepaalde gegevens die ik niet zo een twee drie weet in te vullen. Ze hebben te maken met de scoop zoomstanden vermoed ik maar wat ik nu waar in moet stellen is voor mij even onduidelijk.
  Ik heb de Hawke sidewinder kijker 6-24×56 SR pro 2, en deze heeft nu de 0 stelling op 20 mtr. bij 6 voudige vergroting.

  Zou u mij hiermee willen helpen i.d.m.?

 4. Wat een fijne en informatieve pagina is dit. Dank daarvoor. Met name de uitleg over het instellen van de vizieren is uitermate behulpzaam.
  Ik heb alles met veel plezier gelezen!

 5. Wat een geweldige site , echt wat wij nodig hebben .
  Erfschutter ga zo door jullie verbinden mensen met mensen die houden van schietsport . top

 6. Leuke interessante site met veel info voor de beginnende schutter. Wat ik echter mis zijn een paar woorden over de gasveer buksen. Geen veer, geen pcp maar wel strak schietende buksen.

  1. Hallo,

   Ik begrijp dat je met een gasveer schiet. Het klopt dat ik deze alleen maar noem en slechts een paar voor en nadelen beschrijf. Misschien moet ik bij een volgende redactie-slag daar wat meer aandacht aan besteden. Dank je wel voor de tip.

 7. Heel informatief voor mij als beginner.
  Goed geschreven en gelukkig veel aandacht voor theorie!
  Zou tekst graag offline willen kopen in epub of pdf format.
  Is dat beschikbaar?

  1. Hallo Ben,

   Tja, Ik heb erfschutter ooit als boek geschreven. Omdat niemand het wilde kopen heb ik uiteindelijk besloten om het maar als website te publiceren. Ik heb niet de intentie om het als boek uit te geven. Immers je kunt het prima online lezen.

   Groet, Jos

 8. Leerzaam ondanks dat ik geen volstrekte leek ben toch wat dingen van opgestoken.
  Kleine opmerking wat de marktplaats betreft, misschien handig om een plaatsingsdatum te vermelden.

  Voor de beginner zeker het aanraden waard om deze site eens goed door te nemen.

 9. Toffe website! Het is mij alleen qua wetgeving niet helemaal duidelijk hoe er onder de 18 gehandeld moet worden. Het kopen van een wapen is verboden, maar mag een minderjarige wel op eigen terrein en onder toezicht van een volwassenen het luchtdrukwapen hanteren?

 10. Heel interessant om te lezen en ook met informatie die niet overal voor het oprapen ligt. Heel fijn.
  Wel heb ik een vraag over het instellen van de kijker. Veel mechaniekjes moeten altijd vanuit dezelfde richting ingesteld worden. Is dat hier ook het geval? Of mag je, als je te ver hebt gesteld ieder klikje terug meteen meetellen?

 11. Wat een geweldige site, heb het vannacht in één adem uitgelezen. Ik schoot 35 jaar terug als tiener met een Weihrauch in het bos bij een vriend. Na lezen van de uitstekende uitleg over ballistiek snap ik, met terugwerkende kracht, waarom ik met toenemende afstand eerst te hoog schoot en pas veel verder weg te laag. Pointblank snap ik nu ook.
  Alle info is heel nuttig. En ik heb nog een tip voor een aanvullende pagina. Het gaat over een vraag die ik heel graag beantwoord zou hebben: koop ik een 4,5 of 5,5 mm kaliber? De 4,5 gaat sneller en zakt daardoor minder. Maar ik weet van vroeger dat de 5,5 mm van mijn vriend de bloempotten en blikjes veel beter sloopte dan een 4,5. Is het een idee om daarover nog een keer iets te schrijven?

  Complimenten ook voor de mooie afbeeldingen en duidelijke, schone, mooie layout van de site.

  Maarten

 12. Een super duidelijk verhaal. Leest prettig met heel veel nuttige informatie.
  De theorie is voor mij zeer interssant, dit kende wij vroeger niet. We schoten alleen op ervaring.
  Er ging een wereld voor mij open terwijl ik toch al vanaf 1955 met een Diana schiet.
  Nu heb ik al jaren een Diana 35 tot volle tevredenheid.
  Een zekere Frits maakt zich zorgen over dat er op dieren wordt geschoten. Pure onzin.
  Hij heeft zeker nooit van roos schieten gehoord.
  Bedankt voor de mooie site waar ik toevallig op terecht kwam.

  1. Hallo,
   Mijn vader heeft ook een Diana 35 waar ik ook altijd mee geschoten heb maar nu wil ik er zelf een , waar kan ik die 2e hands kopen of nieuw !!!
   Gr. Wiedy .

 13. Leuke informatieve site! Zijn er erfschutters in de omgeving van Amsterdam die toegang hebben tot afgeschermd terrein? Zo ja dan doe ik graag eens mee.

  Hartelijke groet van Peter

 14. zéér véél info, m.b.t aanschaf&regelgeving.
  De uitleg is naar mijn idee goed te
  Bevatten.
  Bedankt voor jullie geweldige inzet,
  En inspiratie.
  Mvg
  Jr.t

 15. Wat een !@#$-site!
  Wie maakte er nou reclame voor rotdingen als luchtbuksen waarmee dieren beschoten worden?
  Schaam je, houd hier mee op en zoek een nuttiger hobby.

  1. Als je overlast hebt van ratten en ze niet meer kunt bestrijden met klemmen is dit een goed alternatief

 16. Wat een geweldige hoop informatie. Netjes en overzichtelijk gebracht. Maakt het weer leuk om te oefenen met de theorie in het achterhoofd.

 17. Mooie site voor aankomende en zeker ook gevorderde (lucht) schutters.

  Duidelijk geschreven in begrijpbare taal.

 18. Wat fijn dat deze site er is.
  Nog fijner is dat ik er bij uit kwam.
  Precies wat iedereen voor mij al gezegd heeft gaat ook voor mij op, lekker duidelijke taal, veel goede tips en adviezen, raad enz.
  Het komt op mij heel professioneel over.
  Nogmaals, ik ben blij met een hobbysite als deze.

 19. Heldere en degelijke uitleg over vele onderwerpen,waardoor ik als beginnend luchtgeweerschutter nog meer zin krijg mij te verbeteren met de verworven kennis. Veel dank en ga zo door.

 20. Beginnersles

  Onlangs heb ik een HW97K gekocht met scope.

  Nu zoek ik iemand in Zeeuws Vlaanderen die deze zomer eens rustig de tijd wil nemen om mij als beginner uit te leggen hoe ‘schieten met een buks’ werkt en zo mogelijk ook hoe ik het beste met mijn buks om moet gaan. Graag wil ik hem daarvoor vergoeden.

 21. Kom een oude veerbuks hand model metaal en hout op wapen staat Diana Model 2 er kan 1 4,5 mm in denk? iemand enig idee? Geen behoefte meer aan maar weet gier vrij weinig van..

 22. een dikke proficiat
  Ik heb al meerdere keren de site bezocht en met veel plezier de duidelijke,ook voor een leek goed verstaanbare uitleg over het gebruik van een luchtbuks ,voor de beginnende luchtschutter zeer informatief !!!

 23. Hè, hè eindelijk een site waar het lettertype en de lay-out een leesbaar geheel worden. Daarnaast is de inhoud goed te volgen met veel leerzame adviezen en tips. Heb er veel aan gehad en vindt het uitstekend dat er mensen zijn die zich inzetten om als erfschutter je hobby en liefhebberij te kunnen blijven uitvoeren.
  Vriendelijke groet frans.

 24. Bedankt voor de duidelijke en erg goed leesbare duidelijke uitleg!
  Gisteren heb ik na het lezen van uw instructies én een uitgebreid en gedegen advies bij Dick’s Dump in Leeuwarden mijn eerste luchtdrukwapen aangeschaft.
  Ik hoop veel plezier aan deze nieuwe hobby te gaan beleven.
  Michiel

 25. Aangenaam en heel interesant om te lezen.veel bijgeleerd en het is goed en simpel uitgelegd met de nodige tekeneningen .dank u

 26. Hallo hobby schutters

  Kan iemand mij helpen.
  Heb een pcp gamo coyote met blijvende leeglopende cilinder,deze sluit niet goed af,goed schoongemaakt,wapen op de kop boven de fles gevuld,lucht in de slang zeer snel aflaten.
  Alles geprobeerd maar niets helpt. HELP

  1. Beste Jacob, hoogst waarschijnlijk is er een o-ring stuk de enige remedie is er een nieuwe in zetten en het probleem is opgelost. Dit komt zeer veel voor bij pcp buksen.
   Als je dit zelf wil doen wel even kijken of hij al uit de garantie is anders er af blijven en terug waar hij gekocht is. Laten repareren kan aardig in de papieren lopen omdat ze dan meestal alle o-ringen in de hele buks vervangen.

   Succes.

 27. Hoi
  Ik heb met plezier en duidelijke interesse alles gelezen op deze site. En wordt er alleen maar wijzer van. Nu nog een pcp buks kopen
  Dikke pluim voor de opstellers .

 28. Inderdaad ben ik ook door Marktplaats terechtgewezen voor het aanbieden van een luchtbuks.
  Er zijn twee `aanbieders` die een beetje normaal doen en dat zijn
  -Tweedehands.nl en
  -Tweedehands.be
  Marktplaats kan wat mij betreft gestolen worden met hun hypocriete gedoe.

 29. Duidelijke uitleg over deze vorm van sport.
  Het zal wel groeien denk ik, ik miste een stuk over “solids” oftewel munitie welke niet de diabolo vorm heeft.
  Ook de ontwikkeling van de hamerloze buks is erg interessant.

 30. een zeer duidelijke en leerzame instructie voor de luchtbuksschutter. Het verhaal over de ballistiek moet ik nog eens goed bekijken, maar ik vind het super dat jullie dat zo uitleggen.
  Wat moeilijk vind ik het steeds ´´verder lezen` onder aan iedere pagina met dan steeds weer die fotoos aan het hoofd van de volgende pagina. Verder niets dan lof!

  1. Ha Jules,
   Dank je wel.
   Wat het “verder lezen”. Je hebt een punt…. Ik zal eens kijken of ik daar wat aan kan doen.
   Groet, Jos

 31. Zojuist een paar uurtjes besteed aan het lezen van de ZEER uitgebreide en voor zover ik kan beoordelen ook zeer complete uitleg over alles rondom het schieten met luchtdrukwapens. Afgezien van een paar taalkundige foutjes (wat letters vergeten), komt het op mij over als een professioneel verhaal. Ook bruikbaar omdat ik mij zelf al een tijdje zit te verbazen over waarom je op bepaalde afstanden onder of juist boven je doel schiet. Ook kom ik er nu achter waarom de Chinese richtkijker met enorme specificaties zo veel slechter beeld geeft dan de veel kleinere merkscope die ik op mijn kruisboog heb bijvoorbeeld.
  Bedankt voor deze mooie uitleg en omschrijving!

 32. Hallo, moet zeggen wat een super site en zeer goede uitleg over diverse zaken.
  word er door gestimuleerd en nog enthousiaster van. Dikke duim om hoog.
  (Klein dingetje, kan aan mij liggen, wil graag een nieuwe luchtbuks aankopen
  maar zie nog niks op de marktplaats staan).

  1. Advertenties op marktplaats betreffende luchtbuksen (wapens) worden volgens mij binnen enkele uren gewist

 33. Voor mij als beginnende luchtschutter super informatief. Duidelijke uitleg ook bij de ‘droge’ theoretische onderwerpen. Zeker ook als naslagwerk van waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *