Wapenhandel

Diploma

Een luchtbuks kopen kan alleen bij gediplomeerde wapenhandelaren. Vanaf 1997 wordt aan luchtbuks-handelaren dezelfde vakbekwaamheidseisen gesteld als aan vuurwapenhandelaren. Omdat de eisen streng zijn en een flinke inspanning nodig is, streven wapenhandelaren ernaar om zich  zowel voor vuurwapens als luchtdrukwapens te certificeren.

Het aantal verkooppunten van uitsluitend luchtdrukwapens is sinds 1997 afgenomen en de erfschutter is voor een luchtbuks vaak aangewezen op (vuur)wapenhandelaren die ook luchtbuksen leveren. De wapenhandel is een gesloten scene en de meeste beginnende erfschutters voelen zich niet op hun gemak bij een wapenhandelaar. Het gevolg is dat zij op Internet op zoek gaan naar de luchtbuks, die ze willen gaan kopen. Dat is jammer omdat daarmee het deskundige advies van de wapenhandel wordt overgeslagen. Er zijn wel degelijk vuurwapenhandelaren die hun vak serieus nemen ook uitstekende adviseurs zijn voor luchtbuksen.

Er zijn onder de wapenhandelaren twee uitzonderingen als “Jopie’s Dump” en “Kees Breda”, die zich primair richten op de luchtdrukschutters en geen vuurwapens verkopen. Het is voor jou als beginnend erfschutter belangrijk om je goed te laten adviseren over de aanschaf van jouw luchtbuks en je niet te veel aan te trekken van jouw mogelijke weerzin tegen vuurwapens. De informatie op onze website is een belangrijke eerste stap. Daarna doe je er goed aan om naar een specialist te gaan voor de daadwerkelijke aankoop. Je hebt dan de gelegenheid om verschillende buksen in de hand te nemen en gevoel te krijgen bij wat voor jou het beste is.

Ruimte voor reclame

In de volgende pagina’s worden de belangrijkste luchtbuks-leveranciers beschreven. De genoemde leveranciers worden door de webredactie van Erfschutter.nl bezocht en geïnterviewd. Het kost tijd om dit overzicht volledig te maken. De volgende handelaren staan voor het eerste kwartaal van 2018 op het programma voor een interview en een mooi nieuw artikel op onze website.

Verder lezen…