Erfschutter.nl krijgt vervolg: Ratslag-Academie

Door Jos Kruis, 11 maart 2021

Als deskundige van luchtbuksen en een van de eerste rattenjagers van Nederland heb ik steeds mijn kennis gedeeld. Dat begon meer dan 10 jaar geleden met de website Achtertuinschutter.nl en dat is voortgezet in een nieuwe versie Erfschutter.nl. Dit is een bekend handboek voor luchtbuksen en trekt sinds de eerste publicatie gemiddeld 500 bezoeker per dag.

Erfschutter heb ik geschreven als een verslag van mijn zoektocht naar het perfecte wapen om ratten af te schieten. Dat kon ik toen niet zeggen omdat ratten afschieten taboe was. Intussen is de publieke opinie veranderd als het om ratten gaat. Veel mensen ervaren overlast en zien in dat het gebruik van gif geen goede oplossing is. Rattenjagen wordt nu gezien als een meer verantwoorde aanpak en beter dan vergiftigen. Ik heb bij de publicatie van Ratslag.nl begin 2019 alleen maar positieve reacties gekregen. Daarom ga ik nu onder de “Ratslag academie” de beschikbare kennis uit Erfschutter.nl herschrijven en aanvullen met mijn ervaring als rattenjager, met de bedoeling om het rattenjagen beter op de kaart te krijgen en te professionaliseren.

Redactie: Intussen is dit bericht achterhaald. De kennis is verwoord in het “Handboek voor de rattenjager